Implantat: få tilbake et vakkert smil og god bittfunksjon

Moderne teknologi og mange ås forskning gjør det mulig å gjenopprette et naturlig smil og tapt bittfunksjon. Vi vet at mange som som har mistet tenner føler at dagliglivet hemmes og sliter med dårlig selvfølelse. Implantater kan I de fleste tilfeller erstatte tennene du har mistet og gi deg tilbake smilet du ønsker deg.

Hva er et implantat?

Et implantat er en kunstig tannrot i form av en titanskrue som tannlegen fester i kjevebenet. Egenskapene til titanroten er slik at den vokser helt fast i benet. Disse titanrøttene brukes som fundament  for kroner eller broer laget av porselen og ser ut som naturlige tenner. Implantater brukes også til å feste løse proteser med for eksempel magneter eller trykknapper.

Er implantater for meg?

Dersom  du mangler én  eller flere tenner kan implantater være aktuelt for deg. Uansett grunn til at du mangler tenner anbefaler vi at du kontakter Kilentannlegen for en uforpliktende konsultasjon. Hos Kilentannlegen har vi markedets mest avanserte og moderne utrustning  og mer enn 30 års erfaring med implantatbehandling. Tannlegen kan gi deg det sikreste og best tilpassede behandlingsforslaget og informasjon om stønad fra HELFO (folketrygden) hvis du har krav på det.

Er implantater trygt?

Implantatbehandling er  avansert og krever mye erfaring og omfattende kompetanse for at du skal være trygg. Kilentannlegen besitter 30 års erfaring med implantater og har et stort volum av behandlinger hvert år.

Vi benytter kun de mest anerkjente implantatene som har lang dokumentasjon på bruk og i vitenskapelige studier. Utrustningen hos Kilentannlegen er sofistikert og avansert slik at du alltid behandles med ”state of the art” utstyr og teknologi.

Det er viktig at du er klar over at det ikke er likegyldig hva slags implantater du får satt inn og hvem som utfører behandlingen. Spesielt på lavprisklinikker i utlandet er det mange som tar seg friheter i forhold til anerkjennelse og dokumentasjon på implantatene. Dette betyr at det kan være vanskelig, om ikke umulig å få reparert eller vedlikeholdt implantatene her hjemme dersom det skulle bli nødvendig.

Implantater hos Kilentannlegen

Kilentannlegen benytter det ypperste av tilgjengelig teknologi når vi planlegger og utfører implantatbehandling.

Tannlegene hos Kilentannlegen har for eksempel et lavdose CTapparat utviklet spesielt for bruk på avanserte tannklinikker under planleggingen av din implantatbehandling.  Da kan tannlegen vurdere egnetheten til kjevebenet og planlegge implantatene i best mulig posisjon før selve inngrepet. Dette gjør behandlingen svært sikker i forhold til å holde trygg avstand til  nerver og bihuler, samt at implantatet kan plasseres i en ideell posisjon. Der det er hensiktsmessig utføres implantatinnsettingen som nøkkelhullskirurgi. Dette er svært presise og skånsomme inngrep.

Hos Kilentannlegen benyttes kun implantater og komponenter fra anerkjente, markedsledende produsenter. Disse produsentene har utviklet produkter med lang og omfattende dokumentasjon og har brukt mye ressurser på forskning på implantater. Kilentannlegen inngår ingen kompromisser på kvaliteten til  implantater og utrustning, en ekstra trygghet for deg.

Oppfølging av implantater

Etter at du har fått implantater er det svært viktig med oppfølging for at behandlingen skal være varig og trygg Kilentannlegen tilpasser et opplegg som er spesifikt for deg og den behandlingen du har fått. For de aller fleste innebærer dette oppfølging eller kontroll hver 3-4 ganger i året de første årene. Det er svært viktig med oppfølging slik at man kan forebygge problemer, og oppdage komplikasjoner tidlig hvis det skulle oppstå.

Med riktig oppfølging og gode rutiner med renhold i munnen og rundt implantater har implantater god prognose og lang levetid.

Dersom du røyker anbefaler vi deg å røyke så lite som mulig, eller aller helst slutte for at implantatene dine skal ha lang varighet.

Kontakt oss gjerne i dag for prisoverslag.